lördag 2 november 2013

Oj oj oj.,,

...nu blir det inte så mycket bloggande. All tid går åt i tomteverkstan. Första glasyrugnen med färdiga tomtar körs nu i natt. Nästa fredag julskyltar vi på Koij konsthantverk i Jönköping. Redan !!! Men vi är långt ifrån först, och kunder har frågat efter tomtar ett tag nu. Tokiga tider! Allt ska ske innan det borde ske. Jag gör ett fat nu med den inristade texten "För den som har tid att vänta kommer allt i precis rätt ögonblick". Passar i stressade juletider. 
Förutom tomtar hinner vi med en del naturupplevelser. Äntligen har vi sett en fågel som min fågelskådande bror inte har sett. Bilden är inte jättebra, men fågeln sitter där på stolpen trots allt. 
Min bror har sett alla ugglesorter utom två...fjälluggla och sparvuggla. Vi har inte sett alla ugglesorter utom en...sparvugglan.
Han skådar fåglar ute i skogen i ur och skur. Vi sitter inne vid köksbordet och dricker kaffe medan vi skådar fåglar. Det är betydligt bekvämare. Men något förvånade blev vi allt när ugglan satt där och käkade frön vid fågelbordet utanför köksfönstret, bara tre meter bort. 
Nästa naturupplevelser var ett gäng kossor som kom gående längs vägen. 
Kossor kanske inte är så konstigt på landet, men de brukar inte vara hos oss. Vi ringer grannen, som är i Köttkulla och köper korv. Trodde bara det gick att köpa strumpor i Köttkulla, men en gång i månaden kommer tydligen en korv-bil.
Hur som helst kör grannen förbi på hemvägen och förstår vems kossor det är. De hade varit på rymmen sedan kvällen innan. Slutet gott allting gott. 

Inga kommentarer: