tisdag 1 oktober 2013

Älgar...

...har vi fått bromsa för flera gånger på vägen mellan Grönahög och Jönköping, och dessutom krockat med en för drygt ett år sedan. Rådjur dyker också upp då och då när man kör genom skogen. Hararna springer fram och tillbaka i strålkastarnas sken innan de kan bestämma sig för vilken sida av vägen de ska välja. 
Katter bromsar man också för då och då, men de är oftast snabba av vägen. Grävling har jag sett någon gång, och orren sitter på ungefär samma ställe längs vägen varje gång man saktar in för den. Vildsvin har vi inte drabbats av, men grodor har vi tyvärr kört över en del. Räven har jag också bromsat för ett par gånger...
...MEN för några dagar sedan var första gången jag fick bromsa för två ormvråkar !!! De kom i höjd med motorhuven. Den första hade en orm i munnen och den andra kom jagande tätt efter. Den mötande bilen och jag bromsade in och tittade oss frågande omkring och undrade vad vi just hade sett. 
Inga bildbevis tyvärr, och inte heller bildbevis på en fjällvråk som vi såg ryttlande över huset. De flyttar tydligen söderut nu enligt min fågelskådande bror som konsulteras i liknande ärenden. Annars känns FJÄLLvråk ganska långsökt. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu testar jag att kommentera. Då får man klicka på texten "Inga kommentarer ännu" för att få fram rutan jag skriver i nu. Lite ologiskt och inte så begripligt.
/Anders

Unknown sa...

Aha, konstigt, men då funkar det alltså.

Gunnar G sa...

Akta dej för djuren!
(Test av kommentar)