söndag 1 september 2013

Utställning...

...i fönstret på KOiJ konsthantverk just nu. I Jönköping alltså, till och med 12 september, tillsammans med järngjutaren Johan Åkesson. Sedan hamnar nog det mesta på hyllan i butiken istället, så ingen panik alltså. 
Två gånger per år får man ett fönster alldeles för sig själv. Naturligtvis blev det bara raku den här gången i mitt fönster.
Mest lyckat rent krackeleringsmässigt blev nog det här stora ägget. Svarta tydliga linjer och snygga prickar. 
Den här blev ganska bra också, särskilt när läderremmarna blev monterade på sidorna. Hålen gjordes när krukan var mjuk. Sedan är det superlim som gäller. 

Den här var helt oglaserad när den stoppades i ugnen. Blir brun-svart-blå-skiftande i ytan. Ganska häftigt. Fick rosa remmar i sidorna. 

Gjorde den i två storlekar, och den största blev snyggast, men tyvärr fick den en liten spricka. De häftiga temperaturväxlingarna i raku gör att många saker kan ha en liten spricka, men det ingår liksom i raku-konceptet. 
En turkos-koppar-skål fick hänga med också. Fascinerande med den glasyren...kan man snabbt få på sågspån när man plockar ut föremålet ur elden blir glasyren kopparfärgad, men hinner det svalna liiite först blir den turkos. 
Vi får se hur försäljningen går. Raku- grejer blir lite dyrare än el-brända grejer. Men nu ska här drejas hjärtmuggar istället på löpande band. Efterfrågan ökar :)

Inga kommentarer: