söndag 20 januari 2013

Trädfällning...

...av största trädet hittills. Det var en stooor gran, men den stod bra till och lutade mot en åker. Hela familjen deltog. En sågade och vi andra fyra stod vid vägen och skulle stoppa eventuell trafik när granen föll. Svårt att bedöma höjden när den övergår till att bli längd. Den borde inte nå ut på vägen, men man vet aldrig.
När granen börjar vajja filmar vi hela spektaklet, och precis i samma ögonblick hör vi en bil komma. Nej, inte just nu! Jag menar om det kommer tre bilar per dag så kan det bara inte hända att en kommer just nu. Jo då, där kommer grannen. Vi ställer oss alla fyra och vinkar frenetiskt, men han vinkar glatt tillbaka och kör förbi. Han måste tycka att han fått väldigt glada och trevliga grannar. Bilen far förbi och granen faller i samma ögonblick.
Som tur är hade vi tänkt rätt, så toppen nådde aldrig ut på vägen. Nu har vi mycket ris att fylla på vår påskbrasa med, och lite klokare har vi blivit, för nu ska flaggor tillverkas på vilka det ska stå "fallande träd".

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Spännande..Höjd => längd. Håll en pinne med rak arm framför dej och måtta in spets mot topp och tumme mot rot. Börja med att fälla pinnen och se vart spetsen hamnar. Du ska stå i hyfsat rät vinkel till vägen, men det räknar nog Anton ut.
/Gunnar

Unknown sa...

Jomenvisst, vi gjorde något i den stilen, och det stämde ganska bra, men hade den bestämt sig för en helt annan vinkel kunde den ha nått vägen. Du vet man fäller ju inte sådana träd varje dag, och "gångjärnet" vid stubben kräver väl en del övning för att man ska lite helt och hållet på det.......men allt gick ju bra :)